Domaine de Cassan

 Rhone|Wijnhandel|LierRhone|Wijnhandel|Lier

Blanc - Cuvée Saint Christophe sec 

30% Grenache Blanc, 30% Rousanne, 30% Clairette, 10% Viognier

De streek is voornamelijk bekend voor zijn rode wijn. Cassan besliste om slechts één witte wijn te maken, maar dan wel een topwijn. Dat ontdek je ook in je glas: een complexe, verleidelijke witte die zich pas prijsgeeft na een aanpassingsperiode in het glas. In de neus hebben we tinten van eikenhout, kruidnagel en witte peper, peer en witte perzik. Een erg mooi evenwicht tussen molligheid en zuren. Wij drinken hem graag bij kip in een romig sausje, echt verrassend is hij bij paling in 't groen.  De vinificatie gebeurt 80% ´en barriques´ en 20% ´en cuve´.

13,80 euro (incl. BTW) Bestellen

Rouge - Cote du Ventoux 

70% Grenache, 30% Cinsault

Een fruitige rode wijn zonder complexen, hoewel deze fruitigaard toch wat tijd nodig heeft om zich te ontplooien. De 30 jaar oude wijnstokken leveren een wijn die geurt naar rood fruit: kersen en (Noord)krieken. Deze wijn is uitstekend bij een typisch Vlaamse BBQ.

6,95 euro (incl. BTW) Bestellen

Rouge - Beaumes de Venise Tradition 

80% Grenache, 18% Syrah en 2% Mourvèdre

Wederom veel fruit in de neus en de smaak, maar ook wat munt, menthol en veel kruiden. Deze wijn heeft een mooie lange afdronk en de tannines zijn sappig en zacht. Hij kan nog minstens 3 à 4 jaar bewaard worden. Lekker bij rundsvlees met pepersaus.

9,95 euro (incl. BTW) Bestellen 

Rouge - Beaumes de Venise Cuvée Saint Christophe 

58% Grenache, 35% Syrah en 7% Cinsault

Deze ´Highly recommended´ Decanter –wijn scheert hoge toppen op allerlei concours en in de Guide Hachette. Na vinificatie per terroir selecteert Cassan de beste ´cuves ´. De wijn is dus gemaakt van een mengeling van de beste Beaumes de Venise –druiven van het domein (40 jaar oude wijnstokken).

In de neus ruiken we weer tonnen rood fruit, rode snoepneusjes (cuberdons) en de typische Rhone-kruidigheid. Er zijn nog veel tannines aanwezig, maar ze zijn lekker en zacht. Ze maken dat de wijn nog zeker 5 jaar gunstig zal evolueren. Bij een lekker stuk gegrild vlees nu al lekker om van te genieten. 

12,50 euro (incl. BTW) Bestellen

 

Rouge - Gigondas 

75% Grenache, 18% Syrah en 7% MourvèdreGigondas Cassan

Deze wijn wordt 50% in cuves en 50% ´en barriques´ (mengeling van 1 tot 5 jaar oude barriques) gevinifieerd. Dit is echt een top-Gigondas voor een aantrekkelijke prijs. We ruiken braambessen, pruimen, zoethout maar ook toetsen van mango en passievrucht. Zoals de neus doet vermoeden is dit een complexe wijn, heerlijk en met wat een lengte. Dit is een topper vanuit de zuidelijke Rhone. Lekker bij een stukje wild. Kan zeker 10 à 12 jaar rusten in de wijnkelder en zal zijn toppunt vermoedelijk bereiken binnen 5 jaar.

15,80 euro (incl. BTW) Bestellen

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |