Domaine de Lucena

 Lucena|teamLucena|domaineLucena|wijngaard

Domaine de Lucéna is een modern bedrijf met de beste installaties. Zij maken wijnen met een zeer goede prijs/kwaliteits verhouding. Hun wijnen zijn gemakkelijk te apprecieren en zijn zuiver gemaakt. De rendementen worden beperkt en er wordt zeer zorgvuldig gewerkt in de wijngaard. De terroirs zijn schitterend gelegen en de geoogste druiven zijn daarom van zeer hoge kwaliteit.

Het domein werkt samen met Luc & Elena Vermeersch van La Plantade, een schitterende chambre d'Hote in Visan (http://www.visanlaplantLa Plantadeade.com/). Luc en Elena vinifieren zelf een schitterende witte en rode wijn op het domein. 

 

 

 

 

  

Cuvée 'La Plantade' blanc 

Grenache blanc, Clairette, Viognier

Frisse en elegante witte wijn met aroma's van bloemen, citrus en rijpe peer. In de mond ontdek je een mooi evenwicht tussen molligheid en zuren. Zeer zuivere en lange afdronk. Deze topper doet het goed als aperitief of zomaar om van te genieten. Hij heeft ook voldoende kracht om een gerecht met wit gevogelte te begeleiden. Een èchte ontdekking voor deze prijs!

10,80 euro (incl. BTW) Bestellen

Côtes du Rhône Villages 'Visan' blanc 'cuvée Palomino'  Rhone|Visan|Palomino

97% Grenache blanc, 3% Clairette

Deze Visan, genoemd naar het gelijknamige dorp in het hart van de Côte du Rhône, schenkt je mooie aroma's van boter, bloemen, perzik, kruiden en citrus (pompelmoes). Wie hem blind proeft, zou wel eens kunnen denken aan een Bourgogne. Deze elegant gemaakte witte Rhônewijn heeft een lange afdronk en proeft fris in de mond, mooi in balans dus. De wijnranken staan op hellende wijngaarden die zuidelijk georienteerd zijn. Klasse in je glas!

9,20 euro (incl. BTW) Bestellen

Côtes du Rhône Villages 'Visan' rouge 'cuvée Passo Fino' 

50% Grenache, 35% Syrah, 5 vieux Carignan, 5% Cinsault en 5% Mourvèdre

In de neus  bespeur je bosgeuren, paddestoelen, rood en zwart fruit en houtrijping. In de mond hebben we een sappige wijn. De tannines zijn zacht, het fruit is rijp en het hout is evenwichtig versmolten. Er zijn ook voldoende zuren die ervoor zorgen dat de wijn nooit gaat vermoeien. Een prachtige Rhone wijn die ongetwijfeld iedereen kan bekoren. 

9,20 euro (incl. BTW) Bestellen

Côtes du Rhône Villages 'Visan' rouge 'cuvée Frison'  

80% Syrah, 20% Grenache

We gaan door op het elan van de vorige wijn. De cuvee Frison krijgt 24 maanden barriques en is gemaakt van de beste Syrah van het domein. In de mond hebben we een zeer mooi evenwicht van fruit, tannines en hout. Zeer krachtige wijn van het zwaardere type, maar opnieuw slaagt de wijnmaker erin om het geheel met voldoende zuren te voorzien waardoor je zin hebt in het volgende glas. Het paradepaardje van het domein.

16,50 euro (incl. BTW) Bestellen

Site Map | Printable View | © 2009 - 2019 VigneLier |